DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Syning er en både kreativ og praktisk hobby. Det er der ikke mange andre hobbyer, der kan bryste sig af at være. Før dine sykundskaber for alvor kan komme dig til gavn i dagligdagen, er det dog vigtigt, at du lærer, hvordan du bruger en symaskine, hvordan du teknisk bliver en god syerske — men også hvilke redskaber, du skal have, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at kunne klare alle opgaver.

Først og fremmest har du brug for en symaskine. Det samme gør sig gældende for et strygejern og et strygebræt. Dem kan du bruge til at presse sømmene, indsnit og så videre. Sørg desuden altid for at have et lager af forskellige metervarer, sytråde, knapper og så videre.

  1. Sømometer: Brug sømometeret, når der skal lægges sømrum på dit mønster, som du eksempelvis selv har designet. Sømrummet er den afstand, der er fra kanten af stoffet, indtil der hvor stingene syes.
  2. Broderisaks: Broderisaksen er rigtig god, hvis du skal klippe tæt på en syning eller stikning.
  3. Saks: Det er vigtigt, at du har en god saks, når du skal sy. Den skal du bruge til at klippe dit stof ud. Vælg én saks til papir og én saks til stof. Så risikerer du ikke, at den bliver sløv — for det vil den unægteligt gøre, hvis du bruger den til begge ting.
  4. Kridtpen: Når du skal tegne sømrum på dit mønster, markere et hak og så videre, skal du bruge en kridtpen. Vær dog varsom, når du bruger den; hvis du taber den, går den let i stykker.
  5. Målebånd: Måleåndet bruges, når du skal måle kropsmål eller længde på et symønster.
  6. Sømopsprætter: Når du har syet forkert med symaskinen, bruges sømopsprætteren til at rive stingene over.
  7. Nålepude: Hold styr på dine nåle, så de ikke bliver væk eller falder på gulvet. Du kan også købe en magnet, der suger nålene til sig, hvis du har tabt dem på gulvet.