DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Engang var strikketøj noget man forbandt med ældre kvinder, sådan er det langt fra mere. Der har naturligvis altid være mange andre end ældre kvinder, der strikkede, men i de senere år, er der sket en regulær opblomstring blandt den ældgamle håndværkstradition.

Hos mange er strik noget der er kommet ind med blodet, hvor deres mødre og muligvis bedstemødre har strikket og derfor er vokset op med det, men der er altså flere og flere der samler hobbyen op. Især på højskoler og efterskoler meldes der om strikkerklubber, og den slags er som ringe i vandet, og breder sig hurtigt til resten af befolkning.

Den store strikkedyst

Programmet Den Store Strikkedyst kan naturligvis også have spillet en rolle i opblomstring, men er nok nærmere blevet til som et resultat, af at interessen for strikning er så høj som det er tilfældet. Det startede som et lille program på TV2 Syd, men steg og steg i popularitet og er endt på landsdækkende TV og bliver fulgt fra flere lande på Youtube.

Garnbutikker mærker efterspørgslen 

Det er dog ikke kun TV2 der har kunne mærke den stigende interesse for hobbyen. Garnbutikker over hele landet melder nemlig også om en stigende efterspørgsel på garn og tilbehør. Når noget pludselig bliver et hit, er det klart at det kan mærkes i salget, at der er flere der efterspørger det.

Hjemmestrik hitter

Et andet sted hvor der begynder at dukke en masse strik op er på diverse salgsportaler på  nettet og vores smartphones. På Reshopper, hvor der sælges børnetøj og tilbehør til disse, kan man finde et kæmpe udvalg af hjemmestrikket ting. Det er alt fra små strømper, huer til bluser og bukser, som man kan finde. Prisen er i den høje ende, så hvis man har et talent for at strikke, er der ikke nogen tvivl om, at det kan laves til en fin lille forretning.