DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Laver du, eller kunne du godt tænke dig at lave, en speak i ny og næ? Og mangler du et studie at gøre det i? Så kan du faktisk selv lave det, uden det behøver blive alt for besværligt. Og ellers findes der overraskende mange rundt om i landet, som du kan låne eller leje for kortere eller længere perioder. Så det er ikke nødvendigvis rammerne der skal være udfordringen.

Lej et studie

Mange studier til alle mulige formål bliver sjældent brugt hele tiden. Også selvom der i dag er flere end nogensinde før som laver deres egne podcasts eller indlæser lydbøger – eller laver speaks for firmaer. Derfor er det også nemmere end nogensinde før at få lov at leje sig ind i et studie – læs mere her.

Når du lejer dig ind, er udstyret allerede på plads, så det slipper du for at anskaffe dig. Og samtidig sikrer du dig, at lyden er helt som den skal være, fordi studiet er bygget lige præcis til dét. Derfor er det perfekt til begyndere og folk der lige vil prøve det af.

Lav dit eget studie

Hvis du laver mange speak, og gerne vil have dit eget, så kan det være en fordel at bygge sit eget speak studie derhjemme. På den måde kan du sidde i fred og ro og uden tidsbegrænsning og teste genren af. På nettet kan du finde mange tips til, hvordan du sørger for den optimale lyd, når du selv indretter dig.

Vigtigst er, at der ikke er for meget rumklang og baggrundsstøj, for det vil ødelægge lyden og forstyrre lytteren. Men samtidig er det også vigtigt at det ikke lyder som om du sidder i et skab og taler direkte til deres hjerne, for så kan det virke for intenst. Så prøv dig frem og vurdér, hvad du selv bedst kan lide.