DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er nu blevet muligt at købe en 3D printer til hjemmebrug. Teknologien er stadig meget ny, men her på det sidste kan der faktisk kommet mange rigtige gode bud på 3D hjemmeprintere til hobby brug.

Printeren bruger ikke blækpatroner som traditionelle printere, men derimod et produkt det kaldes PLA filament, som er et bionedbrydeligt 3D print materiale, der er udvundet af majs og sukkerroer. PLA filamentet leverer en meget høj printkvalitet og er kendetegnet ved, at det er meget let at printe med. mange 3D printere kan bruges via smartphonen med tilhørende app. Det eneste du skal gøre er blot at koble printeren på din hjemmewifi og så er du køreklar.

Print skabeloner og bageforme

Det er kun fantasien som sætter grænser for hvad der kan printes. Børnene vil elsker at være med til at designe egne skabeloner til både at tegne efter eller bageforme. Hvis du er kreativ anlagt, og ikke bange for at prøve noget nyt, så kan du prøve kræfter med mange forskellige projekter. De fleste 3D printere er det tilegnet alle privatpersoner og virksomheder, som har fået øjnene op for det stykke teknologi eller legetøj, som nogle vil kalde det.

Printere til privat og erhverv

I og med priserne på 3D printere er faldet betydeligt, er det blevet muligt for mange forskellige typer mennesker at købe en. Men mange forskellige virksomheder bruger stadig i stor stil 3D printere til at identificere eventuelle konstruktionsfejl allerede på et tidligt stadie, da en printet model, er mange gange billigere. En en prototype i hånden, skabes et større overblik, frem for et billede på computer. Ofte medvirker det til, at man kan forkorte produktionsprocessen, fordi man kan undgå de fleste misforståelser og eventuelle fejl. 3D printere fås helt ned til cirka 3.000 kr. og helt på til mange millioner, afhængig af formålet.