Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.
Alle danskere har et forhold til LEGO — og som regel er det positivt. Det kan nemlig både anvendes af voksne og børn. Mulighederne er uendelige, og klodsernes tiltrækningskraft synes vedholdende livet igennem.
De fleste har leget med LEGO-klodser som børn. Fascinationen af de uendelige muligheder i forhold til konstruktion appellerer til både børn og voksnes fantasi, og det er det, der gør dem så uimodståelige.
Klodserne kan nemlig anvendes til alskens formål, og faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan kreere med de små, forskelligfarvede klodser — og selvfølgelig manglen på klodserne.
På den måde er der altså også uendelige muligheder for, hvad der kan bygges; alt fra landskaber i LEGO Star Wars-universet og Harry Potter-slotte til fartøjer og fantasidyr. Og det er hér LEGO har sin helt store force; den fremmer kreativiteten hos både børn og voksne.
LEGO: Historien bag århundredes legetøjs-brand
LEGO-eventyeret startede med trælegetøj omkring 1930 i den lille, jyske by, Billund. Her boede en tømrer, Ole Kirk Christiansen. Han levede af at bygge huse, men begyndte ved siden af arbejdet at bygge trælegetøj af de stumper, der blev tilovers fra byggeriet.
Det blev en stor succes og fra 1932 valgte han udelukkende at fokusere på at bygge legetøj — og virksomheden kom til at hedde LEGO. En kombination af ordene ‘leg’ og ‘godt’.
LEGO-klodserne, som vi kender dem i dag, kom til verden i 1949, og i starten var de ret primitive. Først i 1958 fik de den form, de har i dag. Sidenhen har de udviklet sig til at blive et af verdens førende varemærker.
Herunder kan du se en kort, men flot animeret video af, hvordan idéen til LEGO opstod og blev til det brand, vi kender i dag. Videoen er meget inspirerende, og den vil med garanti vække en følelse af nostalgi i dig: