DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vidste du, at der er flere jægere i Danmark, end der er golfspillere? Det er særligt de højtuddannede unge, der benytter jagten som fritidsaktivitet. Men hvorfor er det blevet så populært?

Der er aldrig så mange danskere, der har taget jagttegn, som nu. Jagten er en leg. En leg mellem dyr og menneske. En leg, hvor mennesket har ret til at tage dyrets liv. Og tilmed en leg, der er blevet umanérligt populær blandt den danske befolkning. Så populær, at der faktisk ikke har været flere registrerede jægere nogensinde, siden den officielle registrering begyndte i 1941. Men hvordan kan det være, at jagten er blevet så populær?

En jagt på den analoge, mediative natur

Jagten foregår i naturen. Det er en oplevelse, der passer perfekt ind i den tid, vi lever i. Vi er optagede af naturen, der er blevet noget, vi opsøger på linje med kultur. Samtidig er der noget meditativt i det. Vi kobler af, når vi befinder os i naturen.

At gå på jagt er dermed et opgør med den digitale tidsalder, hvor vores hjerner konstant kører på fulde drøn. Hvor vi er optagede hele tiden. En hundrede procent analog oplevelse, der kræver tålmodighed. Det giver en tiltrængt, meditativ stilhed. Væk fra storbyens trængsel og alarm. Back to basics.

Jagthunden spiller en central rolle

Når man er på jagt, spiller jagthunden en central rolle. Det er vigtigt, at hunden er på — på samme fod som mennesket. Faktisk kunne jagten i de fleste tilfælde ikke foregå uden jagthunden. Det er vigtigt, at jagthunden får noget ordentligt hundemad, så den kan holde sig skarp. Illusionen om at jægere hader dyr, holder altså ikke stik. Tværtimod.

Jægerne er desuden med til at holde bestanden nede. Samtidig er det en mere human måde at aflive et dyr på, end hvis man blot dykker ned i frysedisken i supermarkedet. Dyrene har haft et godt liv.