DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du trægulv i dit hjem, er det vigtigt, at du bruger det korrekt, vedligeholder det og sørger for at rengøre det jævnligt. Når dit trægulv trænger til din afslibning, kan du vælge at gøre det selv eller hyre en professionel gulvsliber-virksomhed.

Gør det selv: Find slidedybden

Beslutter du dig for selv at gå i gang med at slibe dit trægulv, er du nødt til at vide, hvordan du gør. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget du kan slibe af gulvet. Hvis gulvet før er blevet slebet, så kan det være, at der ikke kan slibes mere af.

Til dette formål kan du foretage en boreprøve i gulvet. Er slidlaget under 2 mm tykt, er det en dum idé at slibe gulvet igen, da brædderne kan risikere at brække. Vær desuden varsom, hvis du planlægger at slibe ældre lamelbræddegulve. Slidlaget kan nemlig løsne sig, når du bruger slibemaskinen, hvilket kan ødelægge gulvet.

 

Gulvet får en naturlig farve, når det er slebet

Når et gammelt trægulv bliver slebet, er der ingen garanti for, at det kommer til at fremstå som nyt. Der kan forekomme forskelle i farven, da træ er et naturprodukt, som kan ændre farve, hvis gulvet eksempelvis bliver udsat for forskellig lyspåvirkning. Har der ligget tæpper på gulvet, vil der ofte være forskellig farve i træet.

 

Sådan skal du pleje og bruge dit gulv efterfølgende

Efter gulvet er blevet slebet, skal det have en overfladebehandling; en oliering, lakering, lud-, sæbe- eller voksbehandling.

Find ud af, hvilken behandling der passer bedst til dit trægulv, og det udseende du ønsker. Det er nemlig ikke alle efterbehandlinger, der får samme udseende – og det er heller ikke alle behandlinger, der passer til alle gulve.

Efterfølgende er det vigtigt, at du bruger dit gulv rigtigt. Sæt eksempelvis filtpuder under dine møbler, læg måtter ved dørene, så gæsterne kan tørre skoene af, inden de entrerer din bolig.