DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er rigtig mange, der går med en lille forfatter i maven, men det er de færreste der rent faktisk får det ført ud i lavet og får gjort noget ved det. Hvis du er en af dem, der går med en lille drøm om at gøre din hobby til en levevej, eller i hvert fald komme et skridt tættere på, så har vi ét godt råd til dig – kast dig ud i det.

Det gode ved den hobby, er at det ikke kræver så meget at komme videre. Der findes en masse kurser, hvor du kan blive en bedre forfatter, mange af dem er online, men du kan også tage flere af dem på aftenskoler, højskoler og lignende.

Øvelse gør mester

Det er de færreste der har et helt og holdent medfødt talent, og langt de fleste skal arbejde på det, hvilket generelt kommer gennem øvelse. Når en forfatter kommer med en debutroman, er det meget sjældent, at det er den første bog vedkommende har skrevet, det kræver nemlig træning at blive god, uanset om det så handler om at strikke eller skrive historier.

Hjælp dig selv på vej

For nogen fungerer det med en boheme tilgang, hvor man rejser rundt og skriver på en blog eller i en notesbog, men for langt de fleste er den bedste måde at sætte det i rammer, og sikrer dig selv de bedste arbejdsforhold. Invester i et godt skrivebord (du kan finde et her), køb en god stol, en god computerskærm og sørg for at have den rette belysning i det værelse, du har valgt som dit arbejdsrum.

Det lyder som åbenlyse ting, men det betyder mere end de fleste lige tror. For jo bedre omgivelserne og rammerne er omkring dig, jo mindre fokus fjerner det fra dit arbejde med at skrive.