DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Er du en af dem, som overvejer at låne penge? Hvis du er, er du i hvert fald ikke alene. Danskere låner nemlig flere penge end tidligere. Dette kan forklares ud fra en lav rente, men også en ændring i kulturen omkring lån. Hvis du drømmer om en ny ting eller måske har et hul i økonomien, som skal fyldes ud, så kan det være en mulighed at låne penge, men det er det bestemt ikke altid. Husk derfor at være ansvarlig, når du overvejer denne mulighed.

Risikoen ved at låne penge

Når der opstår et akut behov for penge, er det ikke altid den bedste ide at lån penge nu og her. Du skal i hvert fald ikke tage en beslutning, uden at tænke dig om først. Når det er sagt, kan det også være en god ide at låne penge, det hele afhænger af din individuelle situation. Måske tænker du: Hvad er det værste, som kan ske? Det værste er faktisk ret slemt, nemlig at du ikke har økonomi til at tilbagebetale lånet. Risikoen ved et lån er dermed, at du hvert måned misligholder din gæld, og forøger den pga. renterne.

Hvordan sikrer du dig bedst, hvis du vil låne penge?

For at undgå at misligholde gæld, er det vigtigt du tænker dig om. Du bør altid overveje, om du overhovedet har brug for at låne penge. Når du underskriver kontrakten, har du bundet dig for det givne problem. Derfor, skal du undersøge din økonomi inden du tager denne beslutning. Har du en stabil indkomst? Hvis ikke, er det ikke den bedste løsning for dig. Men hvis du kender din fremtidige indkomst, kan du lægge et budget. Dette sammenholder du med lånets ÅOP, for at sikre dig, at din private økonomi kan bære lånet. Hvis dette er tilfældet, kan du gå i gang med at finde lånet, som har de bedste betingelser for dig.