DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi lever i en digitaliseret version af et servicesamfund, hvor langt de fleste er ansat i serviceerhverv. Disse erhverv tæller blandt andet håndværker jobs som fx tømrer, vvs´er og elektriker. Men i takt med at samfundet er blevet mere digitaliseret og effektiviseret, så bliver antallet af de naturlige handymen også mindre. Vi kan simpelthen færre og færre ting selv, da det er blevet super nemt bare at ringe efter hjælp. Men nu sker den kedelige udvikling, at der simpelthen bliver uddannet færre håndværkere, hvilket kan tvinge os til at klare tingene selv. Men der er alligevel flere ting vi skal holde fingrene fra. Også selvom vi tror, at vi kan. Dette gælder især elektrikerens opgaver. Du kan eksempelvis finde din lokale elektriker i Køge her.

Montering af stikkontakter

Selvom man måske har sat sig ind i metoden, og det måske ser nemt nok ud, så kan det gå grueligt galt. I en normal stikkontakt er der 230 volt. Dette er nok til at slå et voksent menneske ihjel. Når man ikke er uddannet elektriker, så kender man ikke til alle de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger man skal tage. Der er derfor stor risiko for, at man kan komme slemt til skade, selvom der blot er tale om en stikkontakt.

Tilslutning af opvaskemaskine

Dette virker måske lidt spøjst. Det er da også de fleste danskere som selv montere deres større hårde hvidevarer. Sandheden er ikke desto mindre, at man skal have en professionel elektriker til at klare det for en. Dette er fordi, at der er tale om kraftstik som har 400 volt i stedet for 230 som der er i normale stikkontakter.  

Montering af gruppetavle

Gruppetavler eller som de fleste kalder for el-tavler er her hvor sikringerne sidder. Tavlen fungere som en slags master switch som slår fra, hvis noget skulle gå galt. Det er også her, at man så strømmen fra, hvis man skal skifte en el – pære. Derfor siger det sig selv, at gruppetavlen er slået til høje spændinger elektricitet. Og derfor bør man ikke prøve på at montere gruppetavler selv.