DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Corona er bragt ufattelig mange dårlige ting med sig, der er dog også nogle ting som mange har fået øjnene op for under pandemien. En af de ting er den danske natur. Mange ting har været lukket, og der er mange ting der ikke har været mulige at lave under det pres som covid-19 har lagt. Vi har ikke kunne rejse udenlands (over en bred kam), og mange fritidsaktiviteter har været lukket ned. Det har også betydet, at mange af os har været mere ude i naturen, end vi normalt ville være.

Mange har også fået øjnene op for, hvor smuk og dejlig den danske natur rent faktisk kan være, og hvad den kan byde på. Som man har kunne se i medierne i de senere uger, så er gåture noget af det der virkelig er vundet frem. Mange har snøret skoene og gået nogle gode lange ture i naturen. Der er dog også dem, der er gået lidt videre og er begyndt at øjne, hvad naturen også kan bruges til.

Hvad er bushcraft?

Bushcraft er langt fra et nyt begreb, og der er mange, der har dyrket det i mange år, men interessen for det er alligevel steget. Programmer som Alene i Vildmarken og lignende har da uden tvivl heller ikke mindsket interessen. Ganske kort er bushcraft sammensætningen af ordene bush (natur) og craft (håndværk), og handler om at kunne leve i og af naturen. Altså ting som at bygge sit eget ly i form af shelter eller lignende. Lave ild uden at have lighter med sådanne ting. Hvor ekstremt man vil gøre det, er naturligvis helt op til en selv.

Hvad skal du bruge for at komme i gang?

Inden du kaster dig ud i bushcraft, så er det en god ide at have læst lidt om det først, så du har noget grundlæggende viden. Af ting som du ikke kan undvære i naturen er et godt sæt regntøj, så længe man holder sig tør, kan man klare rigtig meget. En lille tjekliste af ting du skal have (udover den basale viden) og godt regntøj er:

En kniv, en økse, en god og gerne vandafvisende sovepose og noget til at lave ild med, hvilket kan være et tændstål eller lignende. Igen så er det jo op til dig selv, hvor ekstremt du vil gøre det. En god ide kan være at starte med at medbringe et trangiasæt, en pressening til at lave shelter med, en lighter (og måske endda en lille tændblok), liggeunderlag osv. Man kan altid bygge på ved at fjerne ting hen ad vejen.