DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du flere gange overvejet at arrangere en overnatning i shelter, men er det aldrig blevet til noget? På en sheltertur får du lov at komme i ét med Danmarks skønne natur, og du kan give dig i kast med mad over bål, fiskeri og meget mere, og oplevelsen bliver kun federe af at blive delt med dine bedste kammerater. Men hvordan får man så egentlig lige stablet sådan en tur på benene?

Lej et shelter

Der findes adskillige shelters i Danmark. Nogle er til fri afbenyttelse, hvorimod andre kan lejes. Det er helt klart en fordel at leje et shelter, eftersom du kan være helt sikker på, at shelteret er frit, når I ankommer. Nogle shelters er mere primitive end andre. I den forbindelse bør du derfor også gøre dig nogle tanker omkring, hvilke faciliteter der skal være til rådighed i nærheden af shelteret. Det kan eksempelvis være bord-/bænkesæt, bålplads, toilet og lignende.

Pak masser af varmt tøj

Når tasken skal pakkes, gør du klogt i at alliere dig med vejrudsigten. Som udgangspunkt bør du gå efter at klæde dig i flere lag, da det giver dig mulighed for at tage et lag af eller på afhængig af, om du fryser eller har det varmt. Derudover bør tøjet være fleksibelt, praktisk og funktionelt. Ser det ud til, at det bliver koldt, kan du supplere op med termoundertøj. På den måde undgår du, at kulden trænger helt ind til kroppen.

Planlæg sjove aktiviteter

Står du tilbage med spørgsmålet: Hvad kan man lave på en sheltertur med drengene? Svaret er: Masser. Mulighederne er uendelige. I kan eksempelvis medbringe spil og øl til en spilleaften. I kan også hver især stå for at planlægge en sjov aktivitet eller teambuilding-øvelse, som I skal lave sammen. Ved at planlægge nogle sjove aktiviteter, bliver shelterturen en oplevelse, I sent vil glemme.