DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når du får hund, er der mange forpligtelser, der følger med. Der er mange ting, du kan gøre for at sikre dig, at din hund har det godt. Her får du 3 tips til at sikre, din hunds helbred er i top.

Har du netop fået en lille ny hvalp, vil du ofte opleve, at det er hårdt at komme igennem den første tid. Træningen kan tære på kræfterne, og hunden kræver konstant opmærksomhed. Lidt ligesom det er tilfældet med spædbørn.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom og bruger den tid, det kræver, på at træne din hund. Dens fremtidige temperament og ageren afhænger af hundetræningen, særligt i de første seks måneder, hvor du har hvalpen.

#1: En hund er social

Din hund skal lære at være social, så den kan fungere med andre hunde og mennesker. Det er vigtigt, at den ikke er aggressiv, hvis den eksempelvis løber væk, og en fremmed forsøger at læse dens hundetegn, så den kan blive bragt hjem igen. Du kan finde et her.

Særligt i de 12 første uger af hvalpens levetid er det vigtigt, at du er opmærksom at socialisere din hund. Den skal stifte bekendtskab med andre hunde og lære at lege, og det samme er tilfældet med mennesker.

#2: Forstå, hvad hvalpen fortæller

Det kan være svært at læse en hvalp, hvis du ikke har haft at gøre med dem før. De viser ting på forskellige måder, og den har en særlig adfærd, når den er sulten eller har behov for at komme ud og tisse.

#3: Din hvalp skal trænes

Træningen er en væsentlig del af dét at opdrage en hvalp. Nogle mener, at en hund ikke behøver at blive trænet, men det er vigtigt, at du opdrager den, så den kan færdes blandt andre mennesker.